Burse de studiu   Universitati   Conferinte studentesti   Asociatii studentesti   Scoli de vara   Cum sa...

Find us on Google+
Google+
SCRII O SCRISOARE DE MOTIVARE
[afla mai mult]
BURSE IN SUA
[afla mai mult]
CUM SA SCRII UN CV
[afla mai mult]
CELE MAI BUNE UNIVERSITATI
[afla mai mult] Email:
 Parola:
 
Nu esti inscris? Apasa aici pentru a te inscrie.Burse de studiu
Statele Unite
Uniunea Europeana
Europa Centrala
Altele

Conferinte studentesti
Taxe reduse
Fara taxe
Acoperire totala a costurilor

Scoli de vara
Statele Unite
Uniunea Europeana
Europa Centrala
AlteleCum sa...
Scrii un CV
Scrii un CV
Scrii o scrisoare de motivare
Pregatesti plecarea
Scrii un eseu
Te pregatesti pentru interviu
Scrii o scrisoare de intentie
Scrii o teza de cercetare
Scrii o scrisoare de recomandare
Aplici pentru o bursa

SITE-URI RECOMANDATE

Retete culinare ilustrate
mondoucina.ro

Retete de vis
retetedevis.ro

Easy recipes explained step by step
RecipesFantasy.com


Cum sa scrii o scrisoare de intentie

Scrisoarea de intentie este documentul care-ti insoteste CV-ul atunci cand aplici pentru un loc de munca. Pentru dosarele academice scrisoarea de intentie poarta denumirea de “declaratie de intentie” si urmeaza anumite reguli un pic diferite. Scrisoarea de intentie este scurta (200-250 de cuvinte) si are o structura destul de rigida, urmand layout-ul unei scrisori. Obiectivul ei este de a prezenta CV-ul, de a atrage atentia asupra unor aspecte ale activitatii tale care te pot ajuta in procesul de angajare sau admitere si care nu sunt puse in cea mai buna lumina in CV. Pe scurt, rolul ei este de a raspunde la urmatoarea intrebare a intervievatorului: “De ce sa angajez aceasta persoana?”.Paginatie. Design-ul unei scrisori de intentie este acela al unei scrisori: adresa ta si datele de contact sunt sub numele tau in coltul din dreapta sus al paginii. Sub ele, aliniate la stanga scrie numele, functia, organizatia si adresa persoanei careia ii scrii. E mai bine daca stii numele persoanei care va citi scrisoarea ta. In cazul asta poti sa i te adresezi direct. In cazul in care nu stii numele, un email sau un pic de sapat pe net sau un telefon ar putea sa te ajute sa afli acel nume, in cazul in care nu este mentionat in anuntul oficial. Sub adresa destinatarului, insa aliniat la dreapta, scrie data la care trimiti scrisoarea. E bines a scrii numele lunii sis a folosesti 4 cifre pentru an. Eventual poti sa pui in fata datei si localitatea – de exemplu: Bucurest, 26 septembrie 2008.

Daca stii numele destinatarului, incepe cu Stimate Dl. (domnule), Dna. (doamna), Dr. (doctor), urmat de numele de familie al destinatarului, urmat de virgule. In acest caz ar trebui sa termini scrisoarea cu fraza “Cu respect”. Daca nu stii numele, incepe cu “Stimate Domn” sau “Stimata Doamna” si incheie cu “Cu consideratie”. Nu incepe urmatorul paragraf cu litera mare pentru ca, de fapt, urmeaza dupa virgule.Structura. Ideal ar fi ca o scrisoare de intentie sa nu aiba mai mult de patru paragrafe. Obiectivul primului paragraph este sa explice pentru ce pozitie aplici si cum ai auzit de acea oportunitate. Ultimul ar trebui sa scoata explice care este disponibilitatea ta pentru un interviu sugerand in mod clar pasii urmatori ai aplicatiei tale.

Al doilea paragraf ar trebui sa enunte abilitatile si calificarile tale care te fac persoana potrivita pentru pozitia la care ai aplicat. Citeste cu atentie anuntul, identifica cerintele si vezi cum se potrivesc aptitudinile tale cu cele cerute. Nu te limita doar la a spune ca ai anumite calitati. Demonstreaza-le. Ideal ar fi sa incepi de la experienta ta sis a arati cum ai dezvoltat acele calitati. La fel ca si in cazul CV-ului, rezultatele trebuie sa te arate ca o persoana independenta, creative care ia initiativa si care poate face fata responsabilitatilor, dincolo de anumite lucruri specifice care sunt cerute in acel job. Pe scurt, paragraful acesta ar trebui sa arate de ce esti persoana potrivita pentru acel job.

Al treilea paragraf ar trebui sa arate de ce vrei acel job. Ar trebui sa scoti in evidenta interesul tau pentru aptitudinile si cunostiintele pe care o sa le capeti daca primesti acel job. Impresia pe care trebuie sa o lasi este aceea ca vei avea o contributie la activitatile companiei respective si ca in acelasi timp o sa-ti placa ceea ce faci.

Dupa cel de-al patrulea paragraf lasa un spatiu liber, la fel cum ai facut si la inceput, dupa fraza “Stimate …”. Scrie formula adecvata de incheiere, dupa cum am explicat mai sus. Nu uita sa lasi un spatiu gol intre incheiere si numele tau si sa semnezi scrisoarea.

Documente. In mod normal, acest gen de scrisori ar trebui sa specifice daca alaturi de ele ai inclus si alte documente. Pur si simplu mentioneaza “documente” sau scrie “curriculum vitae” la sfarsitul paginii.

Tipareste scrisoarea pe o pagina A4 alba la fel ca sic ea pe care a fost tiparit CV-ul si pune-le impreuna intr-un plic A4 de aceeasi culoare. Daca trimit dosarele pe email, ar fi bine sa ceri o confirmare de primire. Asteapta vreo 2 saptamani din ziua in care le-ai trimis sau dupa deadline inainte de a contacta destinatarul – asta daca n-ai primit niciun raspuns, evident.

Succes :)
Burse de studiu

Junior Fulbright Program
United States


Ford Foundation International Fellows Program
Worldwide


Rotary Fellowships
Global Network of Community Volunteers

Student grants

Graduate Assistantship and Doctoral Assistantship

International Fee Remission

Half Tuition Merit Scholarships

Grant in Aid

Lillian Moller Gilbreth Scholarship

Harvard-Smithsonian Postdoctoral and Smithsonian Astrophysical Observatory Predo

Japan Studies Dissertation Workshop

Hauser Global Scholars Program

Need-Based Grants

Gwendolen M Carter/PAS-NU Fellowships

Internship in Environmental Education

Internships for Astronomical Research

Howard Heinz Social and Public Policy Fellowships

MASWE Memorial Scholarship

Jesse Marvin Unruh Assembly Fellowship

High School Graduate Scholarships

Graduate Assistantship

Frank M Chapman Memorial Fund

International House of Japan

Catherine H Beattie Fellowship for Conservation Horticulture

Universitati

University of KwaZulu-Natal

University of Limpopo

University of Pretoria

University of South Africa

University of Stellenbosch

University of the Free State

University of the Witwatersrand

University of Western Cape - UWC

University of Zululand

Copperbelt University

University of Zambia

Solusi University

Universidade de Cabo Verde

University of Mauritius

Universite de la Reunion